Om mig:
Jag vidareförmedlar de debatter som pågår inom rättvis handels rörelsen, från internationell (World Fair Trade Organisation) WFTO och Europeisk nivå.
Therese Skoglund
therese@justeinfo.se
Skrivet av Therese Skoglund:
 

Kundvagnskörkort? Fair Highway?

2011-11-10 av: Therese Skoglund . Rättvis Handel (WFTO) . 0 Kommentarer
Jag vill att fairtraders ska skapa en motorväg för producenterna. Idag tittar jag på hur man gör i den verkliga trafiken. För att styra oss gemensamt till en motorväg, så finns det tydliga regler. Internationellt regleras vi av FN:s Konvention om vägmärken och signaler. De flesta länder i Europa har undertecknat konventionen. Detta betyder att vägmärkena i huvudsak är likadana i europeiska länder. För att vinkla en gammal idé: Vi kan ju styras i samma riktning med hjälp av gemensam symbolik.
Läs & Kommentera >>

[WFTO] Nå, vad är det nu egentligen?

2011-10-18 av: Therese Skoglund . Rättvis Handel (WFTO) . 1 Kommentarer
Under förra veckan hade jag en lång maildiskussion med en kollega från Tyskland. För att vi båda brukar snubbla på samma förklaring. Vad är skillnaden mellan FLO och WFTO. Eller som det blir på gräsrotsnivå, skillnaden på fairtrade och fair trade. En ganska galen fråga. Och ibland får jag känslan av att jag är professor Baltazar när jag ska förklara det. Senast jag var ute på hal is var i en paneldebatt i Lund förra veckan.
Läs & Kommentera >>

Vad händer inom World Fair Trade Organisation?

2010-10-28 av: Therese Skoglund . Rättvis Handel (WFTO) . 1 Kommentarer
Jag fick in ett tips av en kollega. Några länder i Europa, däribland Spanien driver ett gemensamt projekt där fokus ligger på att skapa konkreta samarbeten mellan lokala politiker och WFTO medlemmar för att öka kunskaper om fair trade, tex hos politiker och andra som arbetar med samhällsutveckling.
Läs & Kommentera >>

NBC15.com - Besök av en fair trader!

2010-10-26 av: Therese Skoglund . Rättvis Handel (WFTO) . 0 Kommentarer
Idag bildade jag en grupp på Facebook "Fair Traders" där jag ämnar samla in nyheter & tips från alla möjliga kontakter, till viss del för att publicera här i min blogg, men också för andra syften. Gå gärna med i min grupp om ni vill. Ett av de tips jag fått under dagen var en videolänk från nbc15.com, som sändes imorse. Kika gärna på klippet.
Läs & Kommentera >>

FAIR TRADE FORUM 16 okt kl 10.55: Märka hantverk - framgångsrecept eller logohysteri?

2010-10-08 av: Therese Skoglund . Rättvis Handel (WFTO) . 0 Kommentarer
Förslaget om en fair trade märkning av hantverk är på vår agenda. Är det möjligt att märka hantverk. Kan det bli helt fair? Och vem ska betala? Vad tror du? På Fair Trade Forum i Örebro den 16 oktober kl 10.55-11.55 ska frågan upp till diskussion, bland annat med hjälp av Mona från La Maison Afrique, Johanna tangnäs från Världsbutikerna och med mig Therese Skoglund.
Läs & Kommentera >>

Baobab festivalen i Malmö 9-10 juli

2010-07-10 av: Therese Skoglund . Övrigt . 0 Kommentarer
Just nu pågår en stödfestival i Malmö, det är Världsbutiken Themba som står bakom arrangemanget. Det är på Sibbarbs camping och det är också supernice. Välkomna! Alla intäkter går till ett skolprojekt i Guniea. Passa på att bli medlem i Themba när du betalar inträde, Världsbutiken Themba är föreningen som arrangerar festivalen.
Läs & Kommentera >>

Fair Trade - the movie!

2010-06-10 av: Therese Skoglund . Övrigt . 1 Kommentarer
Många har önskat mer video på hemsidan, jag har lyssnat och letar lite. Filmklippet är på engelska och presenteras så här. "Fair Trade is about helping small family farmers in developing countries get organized and develop their business skills in order to tap into the world market directly."
Läs & Kommentera >>

[COFTA] Stor regional konferens i Manzini, Swaziland avlslutad

2010-06-10 av: Therese Skoglund . Rättvis Handel (WFTO) . 0 Kommentarer
COFTA, Afrikas regionala rättvis handels organisation in om World Fair Trade Organization (WFTO), har just avslutat sin,i historien, tredje regionala konferens som hölls i Manzini, Swaziland den 24-29 maj 2010. Temat för konferensen var – “Experience Fair Trade the African Way”, upplev Rättvis Handel på Afrikas villkor. Som tidigare så gav konferensen möjlighet för producenter från det mångkulturella Afrika att dela erfarenheter mellan varandra och med sina handelspartners.
Läs & Kommentera >>

[WFTO] Globalt möte med fokus på Klimat och Fair trade

2010-06-10 av: Therese Skoglund . Rättvis Handel (WFTO) . 0 Kommentarer
Tisdag nästa vecka, den 15 juni kl 12.30-14.00, så har den globala kommittén för Klimat och fair trade sitt andra möte sedan gruppen bildades. Jag tycker det är spännande att få vara med i specialgruppen och ser fram emot kommande års arbete för att fortsätta driva frågor om klimat och fair trade sammanlänkade. Hör gärna av er med synpunkter. Både före och efter tisdag.
Läs & Kommentera >>

[Rek.]SHARED INTEREST: senast inlagt "Musse Pigg modellen!"

2010-06-03 av: Therese Skoglund . Rättvis Handel (WFTO) . 0 Kommentarer
Musse Pigg modellen används ofta, detta indikerar att ekonomiska mål lika ofta värderas högre än ekologiska- och sociala mål. Det gäller både vid bedömningar av lång- och kortsiktiga investeringar. Debatt: investeringar bör blansera de tre. Vi behöver flytta fokus till hur vi kan bidra till vår världs överlevnad istället för att kortsiktigt göra förtjänster av våra gemensamma resurser.
Läs & Kommentera >>
1 2 3 4 Nästa (Sista >>)
 

Fair trade - Fair Climate

Therese's kommentar: Nu kan ni se filmen från Heiveld kooperativet, Sydafrika. Hur ser en rooibos buske ut? Hur ser en tea court ut?
Kolla här, uppdelad i två delar:

http://www.youtube.com/user/plexusfilms#p/a/u/1/qxM61CEu3cE


http://www.youtube.com/watch?v=0QYI6MvwRag

//Therese

Poducerat med stolthet - återbesök hos Rooiboste-b

Therese's kommentar: Hej
Nu kan ni äntligen se nyproducerad film från Heiveld kooperativet, i Nieuwoudtville, i Sydafrika. Hur ser en rooibos buske ut? Hur ser en tea court ut? Vem är Noel Oettle? Vad är rooibos te egentligen?  
Kolla här, uppdelad i två delar:

http://www.youtube.com/user/plexusfilms#p/a/u/1/qxM61CEu3cE
http://www.youtube.com/user/plexusfilms#p/a/u/1/qxM61CEu3cE


http://www.youtube.com/watch?v=0QYI6MvwRag

//Therese
Search Section
Foajen > Forum
Läs/Skriv

Välj kategori/Skriv inlägg

select

Sök

KONTAKT E-post: info(a)rattvishandel.net