Watabaran

2010-11-08 av: Isabell Hedling. 0 Kommentarer
2001 startade Watabaran i Nepal. Idag är driver dom 4 företag, alla med schyssta förutsättningar för de som arbetar på företagen.

Björn Söderberg startade 2001 företaget Watabaran Cards & paper creations, idag är han 28år och driver 4 företag; Watabaran Bio-Fuel Pvt Ltd, är ett företag som använder organiskt avfall för att tillverka briketter, detta för att aktivy arbeta emot miljöförstöringen som är ett stort problem i Nepal inte minst genom all skogsskövling. Fair Enterprise Network AB, bygger och driver företag med socialt ansvarstagande som grundprincip. Företagen kombinerar affärsverksamhet med etisk och demokratiska värderingar. Watabaran Cards & Paper Creations, Watabaran Cards & Paper Creations tillverkar och säljer kort, påsar, almanackor och skrivböcker av återvunnet material. WebSearch, utvecklar webbsidor och mobila lösningar för hållbar utveckling. De har 35 utvecklare som jobbar med programmering och teknisk utveckling för svenska företag.

Watabaran är verksamma i Nepal och vill göra skillnad i samhället för miljön och de anställda. De vill med sin rättvis handels inriktning påverka deras anställda och lokalbefolkningen att tänka välja och agera på ett miljömässigt och konstruktivt sätt för att gynna ett hållbart samhälle, så väl miljömässigt som ekonomiskt och socialt. Detta gör de möjligt genom lönsamhet kombinerat med socialt ansvarstagande.

Som anställd på Watabaran erbjuds du sjuk- och olycksfallsförsäkring, mammaledighet, utbildningar, löneförhandlingar och möjlighet att påverka din arbetssituation. Detta är ovanligt i Nepal, där är det vanligare med osäkra anställningsvillkor, försenade löner och risken att bli sparkad och bli tvungen att gå samma dag.

När Watabaran startade 2001 var det ingen av dom som visste hur man återvann papper. Men de menar på att med vilja, kreativitet, hårt arbete och starka värderingar kan man komma väldigt långt. De anställda vet att deras röst blir hörd och att de får en bra lön och trygghet som bevis för att de gör ett bra arbete.

Watabaran garanterar sina anställda:
- schyssta löner som förhandlas varje år
- rätt att ansluta sig till fackförening
- ett demokratiskt arbetssätt
- olyckfallsförsäkring
- mammaledighet
- betald semester
- fast anställning och anställningsavtal
- utbildning

Jag fick först nys om Watabaran när jag skulle köpa en anteckningsbok på Fair Trade shop i Stockholm. Mannen som jobbade den dagen berättade då för mig om Björn och hur han startade Watabaran. Det jag blev mest imponerad över var hans orädsla, att våga ge sig in i att lova att tillverka julkort utan att ens veta hur de tillverkas. Då måste han ju också ha gett något slags löfte till de som skulle komma att jobba för honom att han kunde ge dom jobb, utan att veta om han kunde det. Att våga satsa och våga ge människor förhoppningar utan att veta vad man gav sig in på skulle i alla fall fått mig att banga ur. Alla företag under Watabaran går under en så spikrak linje, jag beundrar att kunna stå för och tro så mycket på något att man kan genomföra fyra helt olika företag med samma grundtanke och bas. Han får det att verka så lätt även om man förstår att han måste jobbat väldigt hårt.

Björn inspirerar.

Det gör att fler vågar, han visar verkligen att det går att göra profit på rättvishandel och att det inte är bistånd.

Jag har svårt att kritisera Watabaran, det enda jag kan tänka mig är att det måste bli mer komplicerat ju större företagen blir och i med det svårare att hålla koll att allt sköts på det sätt som önskas.


Search Section
Foajen > Forum
Läs/Skriv

Välj kategori/Skriv inlägg

select

Sök

KONTAKT E-post: info(a)rattvishandel.net